Even voorstellen?

Wilma Abbink is sinds 2008 docent kinderyoga en geeft yogales in Pijnacker

Mijn naam is Wilma Abbink, geboren in ”het oosten” van het land. Na 7 jaar in Arnhem gewoond en gewerkt te hebben kreeg mijn man werk in “het westen”. Ik heb 4 volwassen kinderen, 3 zonen en een dochter.

Lang geleden kwam ik in aanraking met yoga, zwangerschapsyoga wel te verstaan. Dit heb ik samen gedaan met mijn man. Het voelde heel goed. Toen Carino Sunderman lang geleden yogalessen ging geven in Pijnacker was ik één van de eersten die bij hem “op les kwam”. Dit doe ik nog steeds, ik voel dat het me goed doet en elke week ga ik na de yogales weer met een heerlijk gevoel naar huis.

Ik werk in het basisonderwijs waarvan heel veel jaren de Johannesschool. Sinds 2016 werk ik in de wijk Keizershof op basisschool De Keizerskroon. De lessen blijf ik geven op de Johannesschool. Ik deed en doe met de kinderen in mijn klas regelmatig yogaoefeningen en ik merk dat de kinderen dat heel fijn vinden.

Om op een goede manier yogaoefeningen aan kinderen te kunnen geven ben ik in 2008 een docentenopleiding kinderyoga gaan volgen. Daar heb ik veel mooie dingen geleerd. Het heeft mij zó enthousiast gemaakt dat ik daarna zelf kinderyogalessen ben gaan geven. Dit doe ik nu ruim 10 jaar, in de speelzaal van de Johannesschool, met ontzettend veel plezier.

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren een collega in Bergschenhoek vervangen i.v.m. zwangerschaps- en ouderschapsverlof en gaf ik yogalessen in Berkel op zaterdagochtend.

Ook heb ik regelmatig kinderyogaworkshops gegeven op scholen in Pijnacker, Berkel en Zoetermeer.

In 2010 heb ik de opleiding Therapeutische kinderyoga in Nijmegen gevolg, om ook individuele kinderen beter te kunnen begeleiden met behulp van yoga. In februari 2013 heb ik de opleiding voor tieneryogadocent afgerond.

Ik las een keer een artikel in de Volkskrant, geschreven door een yogadocent. waarin stond dat kinderen die aan yoga doen vrolijker zijn, zich rustiger voelen en zich beter kunnen concentreren. Ik vind dat ze gelijk heeft! Van kinderen en ouders krijg ik te horen dat kinderyoga ‘werkt’. Kijk ook onder blog voor reacties van kinderen en ouders.

Ik hoop dat ik veel kinderen blij kan maken en dingen mee kan geven waar ze hun hele leven wat aan hebben.

ALLES WAT AANDACHT KRIJGT, GROEIT….